= @page.name

Helemaal niemand, helaas. De rollator en andere eenvoudige loophulpmiddelen zoals krukken en looprekken worden sinds 1 januari van dit jaar niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunt u via de meeste zorgverzekeraars korting krijgen op de aanschaf van loophulpmiddelen. Zo kunnen klanten van bijvoorbeeld VGZ en Univé al voor €70 een standaard rollator aanschaffen in onze webshop.

Ook hulpmiddelen bij een blijvende beperking op het gebied van mobiliteit en zelfredzaamheid worden niet door uw zorgverzekering vergoed. Deze kunt u krijgen bij uw gemeente via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Veel andere hulpmiddelen, zoals brillen tot 18 jaar en hoortoestellen, worden nog wel steeds vergoed door zorgverzekeraars. Andere hulpmiddelen zoals brillen of lenzen vanaf 18 jaar en bewakingsapparatuur voor baby’s worden echter enkel door een aanvullende verzekering vergoed. De vergoedingen verschillen echter erg per verzekeraar en verzekering.

Bij het uitzoeken van uw zorgverzekering kan het voordelig zijn om goed naar de hulpmiddelenvergoedingen te kijken.

Zo bieden de aanvullende verzekeringen van CZ bijvoorbeeld een vergoeding voor een bewakingsapparatuur voor baby’s, ADL-hulpmiddelen en steunzolen, maar geven de (duurdere) aanvullende verzekeringen van VGZ enkel slechts een vergoeding voor steunzolen. Het kan daarom bij het uitzoeken van een zorgverzekering voordelig zijn om hier rekening mee te houden.

Ook wanneer u een nieuwe bril nodig heeft kunnen de vergoedingen per verzekeraar erg verschillen. Zo vergoeden sommige verzekeraars enkel brillen gekocht bij gecontracteerde opticiens, waar andere verzekeraars u wel zelf een opticien laten kiezen. En ook kan het vaak het geval zijn dat de extra premie voor een duurdere aanvullende verzekering minder is dan de extra vergoeding die u ontvangt voor de aanschaf van een nieuwe bril. Zo is de Interpolis ZorgActief 2 sterren verzekering slechts €72 duurder per jaar dan de Interpolis ZorgActief 1 ster verzekering. De vergoeding voor een bril is echter €100 meer.