= @page.name

Rugpijn is een vervelende klacht. Niet alleen door de pijn die je ervaart, of het continue karakter van die pijn. De rugpijn hindert je in de meeste dingen die je doet. Daardoor gaat het een grote rol spelen in je leven. Wat dat nog extra moeilijk maakt is dat het voor de meeste mensen niet meteen inzichtelijk is hoeveel invloed zoiets als pijn, al is het een milde pijn, kan hebben op een mensenleven. Dat maakt het voor deze mensen moeilijk hun verwachtingen van jou aan te passen. In extreme gevallen kunnen ze zelfs denken dat je een aansteller bent. Immers, je hebt geen zichtbare handicap die je ervan weerhoudt dezelfde dingen te doen als zij.

Op het internet zijn meerdere websites te vinden over het onderwerp rugpijn

Iets wat kan helpen om om te gaan met problemen zoals pijn en onbegrip is erover schrijven. Dit heeft niet alleen het positieve effect dat je als het ware je ei kwijt kunt, maar het leidt er ook toe dat anderen kunnen lezen over je ervaringen. Dit maakt het voor hen makkelijker de situatie van iemand met rugpijn te begrijpen en medeleven te tonen.

Op het internet zijn meerdere websites te vinden over het onderwerp rugpijn. Deze websites lopen uiteen van objectieve, informatieve websites als Brace Advies tot persoonlijke weblogs van mensen die aan rugpijn leiden en daar over willen vertellen, zoals Achter de rug. Laten we eens een aantal van deze websites onder de loep nemen.

RugpijnWeg.nl

RugpijnWeg.nl is de website van een zelfhulpprogramma met dezelfde naam. Dit zelfhulpprogramma is erop gericht om mensen met rugpijn tips en technieken aan te reiken die zij kunnen gebruiken om hun rugpijn te verminderen. Deze website bevat een grote schat aan informatie over onder andere lage rugpijn, hernia en ischias, zodat je kunt bepalen welk soort rugpijn je precies hebt en wat je er aan kunt doen. Voor elk soort rugpijn worden oefeningen besproken die specifiek bedoeld zijn om je te leren met de pijn om te gaan en hem te verminderen.

Achter de rug

Op haar persoonlijke weblog Achter de rug vertelt sportfanaat Marjolein van den Diepstraten over haar rugklachten en hoe die haar leven beïnvloeden. In de zeer regelmatige updates geeft ze de lezer inzicht in het dagelijks verloop van haar rugpijn en wat ze doet om er mee om te gaan. Deze site is een aanrader voor zowel zij die zelf aan rugpijn lijden, als familie, vrienden en kennissen van zij die met rugpijnklachten kampen. Als je zelf rugpijn hebt, zul je veel herkenning vinden in het verhaal van Marjolein van den Diepstraten. Als een naaste pijn in de rug heeft, maakt deze site het beter inzichtelijk hoeveel impact rugpijnklachten hebben, zowel in praktische zin als in psychologische zin.

Brace Advies

Brace Advies is een algemeen informerende website over verschillende soorten braces, en hoe die gebruikt kunnen worden bij blessures en letsel. De site heeft een aparte categorie waar wordt ingegaan op rugbraces, speciaal bedoeld voor het voorkomen van, en omgaan met, klachten en pijn in de rug. Met een hulpmiddel als een brace kunnen veel klachten verminderd worden en is niet alleen toepasbaar in geval van blessures. Ook bij zware arbeid of zwangerschap kan een rugbrace gebruikte worden om ergere pijn te voorkomen.

Pijn in de onderrug

Op de website Pijn in de onderrug gaat natuurgenezer Wilma van den Thillart specifiek in op pijn in het onderste gedeelte van de rug. Het bijzondere aan deze site is dat Wilma van den Thillart zich niet alleen richt op de plek waar de pijn gevoeld wordt. Ze bespreekt ook andere plaatsen op het lichaam, waar de zogenaamde gerelateerde pijnen kunnnen zitten, die de pijn in de rug kunnen beïnvloeden. De site biedt informatie over de rugpijn zelf en over de behandeling en je kunt een vrijblijvend behandeladvies aanvragen.