= @page.name

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat uw arts de medicijnen voorschrijft, maar zo eenvoudig is het bij veel verzekeraars niet. De apotheker moet namelijk steeds vaker B-merken leveren. De verzekeraar zegt dat deze medicijnen het zelfde zijn. Maar is dat wel zo? Natuurlijk zit de werkzame stof in die B-merken. Maar ook de zelfde hulpstoffen?

Steeds meer mensen worden geconfronteerd met dit geneesmiddelenpreferentiebeleid omdat uw zorgverzekeraar hiermee winst wil behalen. De zorgverzekeraar bepaalt dus wat u slikt en niet uw arts. 
Uw zorgverzekeraar ook? Wij hebben de verzekeringen die u vrije keuze bieden in medicijnen voor u op een rij gezet.

Restitutie zorgvergelijker

De vrije keuze zorgverzekeraars op een rij: 


        Direct afsluiten  Amersfoortse basisverzekering flexibel € 106,09  

Dit is een restitutiepolis maar in de meeste gevallen wordt rechtstreeks bij De Amersfoortse gedeclareerd. De verstrekking van medicijnen is een zaak van uw arts en apotheker. Het kan zijn dat u bij merkmedicijnen aan de apotheek een eigen bijdrage moet betalen. Dan stuurt u de rekening middels het declaratieformulier in. Wanneer de apotheker een contract heeft met De Amersfoortse hoeft u meestal niets bij te betalen want dan declareert de apotheker rechtstreeks.


       Ditzo  Ditzo Basisverzekering € 102,95

Altijd vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten. Kies voor de goedkope zorgverzekering van Ditzo met vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten. Je bepaalt zelf welke zorg je wilt verzekeren en de hoogte van je eigen risico. Scherpe premie ! Deze basisverzekering is een van de goedkoopste van Nederland met vrije zorgkeuze. Iedereen kan zich direct verzekeren en heeft altijd recht op hulp van onze Persoonlijke Zorgcoach.


   ONVZ  ONVZ Basisverzekering € 100,05

Keuzevrijheid staat bij ONVZ erg hoog in het vaandel en dat geldt niet alleen op het gebied van ziekenhuizen maar ook van merkmedicijnen.
Mocht het voorkomen dat u bij de apotheek uw medicijnen - die vanuit de basisverzekering verstrekt worden - zelf moet betalen dan kunt u deze razendsnel declareren via de APP van ONVZ.


         Stad Holland basisverzekering € 110,02

Stad Holland verplicht de apotheker niet welke medicijnen de apotheker u moet leveren maar hanteert een laagste prijs garantie. De apotheker zorgt dus dat u het juiste medicijn krijgt.
Indien u medicijnen nodig heeft die niet vanuit de basisverzekering worden verstrekt kunt u deze tot € 1000,- declareren vanuit de AV Riant en de eigen bijdrage voor bijvoorbeeld dure ADHD medicijnen zoals Concerta of Strattera kunt u declareren op de AV DeLuxe.